SATUL VASLUIAN - TRADIȚIE ȘI ACTUALITATE. ATELIER DE FOTOGRAFIE. CONCURS 2: 10-12 MARTIE 2017

 

În perioada 10-12 martie, 2017, s-a desfășurat cel de-al doilea atelier de fotografie din cadrul proiectului Satul vasluian – Tradiție și actualitate”, inițiat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, sub coordonarea lui Sorin Onișor, cu participarea a 40 de fotografi.

După cursul teoretic din 10 martie, grupul s-a deplasat în următoarele două zile pe valea Racovei, în comunele Laza (Sauca, Laza, Râșnița), Ivănești (Ivănești, Valea Mare), Pungești și Gârceni (Gârceni, Dumbrăveni, Slobozia, Racovița și mănăstirea Mălinești). Obiective: case vechi (Gârceni, Sauca), muzeul etnografic din Sauca, meșteri lemnari și fierari (Sauca, Râșnița, Dumbrăveni, Ivănești), stâni (Laza și Gârceni), lăutari (fanfarele din Valea Marea-Ivănești și Slobozia-Gârceni), biserici de lemn (Gologofta - Ivănești, Gârceni, Dumbrăveni-Gârceni), biserica din Laza, capela funerară de la Pungești, mănăstirea Mălinești și altele. Fiecare participant și-a selectat până în 20 de fotografii pe care le-a postat pe facebook, însumând peste 560 de fotografii în grupul de lucru Pe coclauri vasluiene”, dintre care au fost selectate peste 160 de fotografii, pe criterii preponderent etnografice, pentru o prezentare în ansamblu a celui de-al doilea atelier.

Ulterior, la concursul pentru cea mai bună fotografie s-au înscris 23 dintre participanții la atelier, fiind votate 16 fotografii în cadrul grupului Pe coclauri vasluiene”, însoțite de argumente. Câștigător: Georgian Mihăilă, pentru fotografia “Pe-un picior de plai...”; valoarea premiului - 200 lei.

Clasament:

Locul 1: Georgian Mihăilă
Locul 2:
Petru Huhurez
Locul 3:
Daniel Brodoceanu
Locul 4: Bogdan Raba și Rareș Balan
Locul 5:
Luciana Marcu  și Liviu Buculeasa
Locul 6:
Paul Clapa , Diana Corlățan și Mihaela Zărnescu

Ceilalți participanți au primit câte un vot: Ștefana Cocuz-Coropcianu, Roxana Crețu, Radu Napcori, Miruna Mironescu, Eduard Prepeliță, Cipolin Poiană.