SATUL VASLUIAN - TRADIȚIE ȘI ACTUALITATE. ATELIER DE FOTOGRAFIE. CONCURS 3: 5-7 MAI 2017

În perioada 5-7 mai, 2017, s-a desfășurat al treilea atelier de fotografie din cadrul proiectului Satul vasluian – Tradiție și actualitate”, inițiat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, sub coordonarea lui Sorin Onișor, cu participarea a 37 de fotografi.

Cursul teoretic din seara zilei de 5 mai a fost continuat de deplasarea în teren, în zilele de 6 și 7 mai, în comuna Grivița (ansamblul ctitorit de Stroe Belloescu la 1892 - școală și biserică -, cel mai vechi bust al lui Alexandru Ioan Cuza, muzeu sătesc), în satele Trestiana (sculptorul Ion Burghele) și Odaia Bursucani (case vechi, biserică, stână) și în comuna Zorleni (mănăstirea Bujoreni), precum și în comuna Todirești (fanfară, meșteri), cu satele Cotic (case vechi, biserică de lemn), Drăgești (biserică de lemn, meșteri), Valea Popii, Viișoara (case, plop secular) și Huc (muzeu sătesc, meșteri), în comuna Rafaila (case vechi, biserică de lemn și mănăstire) și în comuna Oșești (case vechi, biserică de lemn). Participanții și-au selectat până în 20 de fotografii, fiecare, pe care le-au postat pe facebook, însumând 500 de fotografii, atât în grupul de lucru Pe coclauri vasluiene” cât și pe cel al instituției.

Ulterior, la concursul pentru cea mai bună fotografie s-au înscris 27 dintre participanții la atelier, fiind votate 17 fotografii în cadrul grupului Pe coclauri vasluiene”, însoțite de argumente. Câștigător: Bogdan Raba, pentru fotografia “Cât o mie de cuvinte”; valoarea premiului - 200 lei.

Clasament:

Locul 1: Raba Bogdan
Locul 2: Hodorcă (Luchian) Aura
Locul 3: Clapa Paul și Huhurez Petru
Locul 4: Cărare Elena
Locul 5: Simionică Constantin

Locul 6: Miornescu Miruna

Ceilalți participanți: Cocuz-Coropcianu Ștefana, Iureanu Daniel, Marcu Luciana, Rusu Vivian, Corlățan Diana, Mocanu Carmen, Dragan Cornelius, Toderașcu Ioan, Napcori Radu Cocuz Vlad, Ebrașu Daniela, Bodroghină Florin, Agavriloaie Mihai, Poiană Cipolin, Zărnescu Mihaela, Costea Andrei, Mihăilă Georgian, Bulai Vasile.