SATUL VASLUIAN – TRADIȚIE ȘI ACTUALITATE. ATELIER DE FOTOGRAFIE. CONCURS 7: 27-29 OCTOMBRIE 2017

Atelierul de fotografie din cadrul proiectului “Satul vasluian – tradiție și actualitate”, din perioada 27-29 octombrie 2017, s-a desfășurat în comuna Hoceni (în satele Hoceni, Șișcani, Tomșa, Oțeleni și Barboși), situată în arealul văii Elanului, în fostul ținut Fălciu, în comuna Dumești (în satele Dumești, Dumeștii Vechi și Schinetea), aflată pe cursul superior al râului Bârlad, precum și în satul Țibăneștii Buhlii, cea mai veche localitate din județul Vaslui, atestată documentar la 1399, din comuna Băcești.

Alături de obiectivele curente (meșteri fierari și lemnari, arhitectura țărănească ș.a.), marcarea Centenarului Marii Uniri a reprezentat momentul principal, cu deplasarea la Schinetea, la conacul mareșalului Constantin Prezan, comandant al Armatei de Nord și șef al Marelui Cartier General în timpul Primului Război Mondia. În parcul conacului, pe zarea dealului dinspre Țibăneștii Buhlii, se află și mormintele familiei. Totodată, aici a avut loc și întâlnirea cu nepoata mareșalului, Olga Macarie, care a povestit amintiri despre bunicului ei, mareșalul, și despre viața de la conac de dinaintea instaurării regimului comunist.

La concursul pentru cea mai bună fotografie din cadrul acestui atelier s-au înscris 14 concurenți. Fotografiile au fost votate în cadrul grupului de facebook “Pe coclauri vasluiene”. Premiul pentru cea mai bună fotografie, de 200 de lei, a fost câștigat de Radu Andrei Napcori pentru “Aqua di Hoceni”.

Clasament:

Locul 1: Radu Andrei Napcori

Locul 2: Paul Clapa și Petru Huhurez
Locul 3: Luciana Marcu
Ceilalți participanți: Miruna Mironescu, Diana Corlățan, Cipolin Poiană, Vivian Rusu, Aura Luchian, Bogdan Raba, Valentin Ștefan, Daniel Brodoceanu, Florin Ghelțu, Andrei Iacob.