Text Size

Ziua Culturii Naționale: Eminescu – Glasul poeziei populare

În zilele de 20 și 30 ianuarie, 2017, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui a organizat concursul de interpretare și eseu, dedicat Zilei Culturii Naționale, cu tema: Eminescu – Glasul poeziei populare.

Secțiunea de eseu a avut loc în dimineața zilei de 20 ianuarie, la Consiliul Județean Vaslui, cu participarea elevilor liceeni din Vaslui. Comisia de examinare, formată din prof. Mirela Sălcianu, de la liceul Emil Racoviță, și prof. Irina Popa, de la liceul Mihail Kogălniceanu, în urma analizei lucrărilor elevilor a hotărât următoarele:   

   

Premiul I: Chebac Miruna, Liceul Emil Racoviţă, clasa a XII-a

            Premiul al II-lea: Mărăndescu Ana Maria, Liceul Emil Racoviţă, clasa a XII-a

            Premiul al III-lea: Manolachi Nicoleta, Liceul Emil Racoviţă, clasa a XII-a

Premiul al III-lea: Luca Denisa Emanuela, Colegiul Anghel Rugină, clasa a XII-a

Menţiunea I: Bădiţ Andreea Mădălina, Colegiul Anghel Rugină, clasa a XII-a

Menţiunea a II-a: Căldare Adina-Bianca, Liceul cu Program Sportiv, clasa a XII-a; Ungureanu Andreea, Liceul Ştefan Procopiu, clasa a XI-a; Băetu Alexandra Elena, Colegiul Anghel Rugină, clasa a Xl-a; Chiriac Andreea Cătălina, Colegiul Anghel Rugină, clasa a IX-a; Profireanu Diana Anişoara, Colegiul Anghel Rugină, clasa a XI-a Gurguţă Daniela Bianca, Colegiul Anghel Rugină, clasa a Xl-a; Atănăsoai Oana Crenguţa, Liceul cu Program Sportiv, clasa a XII-a.

            Cea de-a doua secțiune, de interpretare a poeziei, desfășurată pe 30 ianuarie și moderată de Luican Onciu, a întrunit la sala de cinema de la Silver Mall atât elevi liceeni din Vaslui cât și de la ciclul gimnazial, de la Bogdănești. Comisia, formată din actorii Teatrului V. I. Popa din Bârlad, Ramona Ananie și Sorin Ghiorghe, care au susținut și un recital poetic, analizând calitatea interpretării, dicția și prezența scenică a concurenților, a hotărât următoarele:

Premiul I: Costin Teodora, Liceul Emil Racoviţă, clasa a XI-a

            Premiul al II-lea: Teletin Aura, Liceul Emil Racoviţă, clasa a Xl-a

            Premiul al III-lea: Ciobanu Casian Ilarion, Școala Horia Stamatin din Bogdănești, clasa a V-a

Menţiunea I: Nastur Roxana, Liceul cu Program Sportiv, clasa a XI-a; Ciolacu Alina, Colegiul Anghel Rugină, clasa X-a; Cârniceanu Diana, Liceul cu Program Sportiv, clasa a XI-a; Spumă Smaranda, Colegiul Anghel Rugină, clasa a IX-a.

Menţiunea a II-a: Mircea Maria Magdalena, Școala Horia Stamatin din Bogdănești, clasa a VII-a; Maftei Georgiana, Liceul Emil Racoviţă, clasa a XII-a; Pricop Gabriela, Colegiul Anghel Rugină, clasa a X-a; Pruteanu Bianca, Liceul Emil Racoviţă, clasa a XI-a; Dănăilă Vasilica, Liceul Ion Mincu, clasa a XI-a; Prisecaru Andreea, Liceul Emil Racoviţă, clasa a XI-a; Dăniciuc Mădălina, Liceul Emil Racoviţă, clasa a XI-a; Codrianu Mara Elisabeta, Școala Horia Stamatin din Bogdănești, clasa a V-a; Stoica Ionela Silvia, Colegiul Anghel Rugină, clasa a IX-a; Gâfei Ionela, Liceul Ion Mincu, clasa a XI-a.