Text Size

„Fluieraş vasluian” la a XV-a ediţie

Ajuns la a XV-a ediţie, festivalul-concurs judeţean dedicat instrumentelor tradiţionale de suflat, „Fluieraş vasluian”, s-a desfăşurat anul acesta în comuna Micleşti, de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, data iniţială de 1 noiembrie fiind amânată pentru 8 noiembrie, din cauza celor trei zile de doliu naţional declarate în urma tragediei “Colectiv” de la Bucureşti.

Începând cu orele 11, la concursul desfăşurat la Căminul Cultural din Micleşti au participat 12 solişti individuali şi trei grupuri. Prestaţia part          icipanţilor a fost evaluată de un juriu care a stabilit ierarhia valorică şi a acordat premii. Fiind doar trei, grupurile au câştigat toate cele trei locuri fruntaşe: I – „Vatra strămoşească” din Huşi, II – „Moştenitorii din Lipovăţ, locul al III-lea fiind atribuit duetului instrumental „Doina” din Todireşti. Valoarea premiilor: 800 de lei locul I, 500 de lei locul al II-lea şi 200 de lei locul al III-lea.

De asemenea, toţi cei 12 solişti instrumentişti au fost răsplătiţi cu premii cuprinse între 275 lei (locul I) la 50 lei (menţiunea), pentru fiecare persoană. Locul I a fost câştigat de Dumitru Andrei din Pogoneşti şi Dumitru Bitoi din Todireşti, locul al II-lea a fost ocupat de către Andrei Filibiu din Văleni, Andrei Luca din Micleşti şi Vasile Ailincăi din Tătărăni, iar locul al III-lea de către Vasile Bulai din Micleşti, Emilian Garoafă din Portari-Zăpodeni şi Mihai Onciu din Gârceni. Trei menţiuni au fost acordate lui Ion Căldăraru din Oşeşti, Viorel Moldovanu din Văleni, Gheorghe Chelmu din Todireşti şi Mihai Andon din Berezeni.