Târgul de primăvară la a IX-a ediție

În perioada 24-26 februarie, 2017, s-a desfășurat cea de-a IX-a ediție a Târgului de primăvară, cu participarea a peste 45 de meșteri populari din județul Vaslui, la Silver Mall. Peste 600 de participanți au fost implicați în cadrul atelierelor de confecţionat mărţişoare (copiii, părinți și cadre didactice), elevi ai ciclului primar din toate şcolile gimnaziale din Vaslui. Pe parcursul celior trei zile, au fost organizate câte trei ateliere vineri și duminică și patru sâmbătă.

Apoi, în serile de sâmbătă și duminică, au avut loc spectacole, precum cel susținut de grupul folcloric Mugurel, ansamblul de dansuri populare Hora Vasluiului și solista de muzică populară Zinaida Bolboceanu, din Republica Moldova; de asemenea, spectacolul de ventriclocie și magie pentru copii, prezentat de Crina Zvoboda și Cristina Strecopitov.

La această ediție a târgului au fost implicați și câțiva fotografii participanți la workshop-ul de fotografie din cadrul proiectului Satul vasluian - tradiție și actualitate, organizat de instituția noastră, aceștia fiind autorii imaginilor de mai jos.