Text Size

Târg de ouă încondeiate. Icoane-Ediția XIII-a, 23-24 aprilie, 2016

În zilele de 23 și 24 aprilie, 2016, de Sfântul Gheorghe și de Florii, în Centrul Civic din Vaslui s-a desfășurat a XIII-a ediție a Târgului de ouă încondeiate și icoane, cu participarea a 29 de meșteri populari din județele Vaslui, Iași și Suceava. Astfel, alături de renumitele încondeietoare bucovinene de la Paltinu-Vatra Moldoviței (Filica Poliec, Aurelia Ciuvercă și Aurica Aneci), de la Ulma (Maria Gorban și Alina Marocico) și de la Ciocănești (Marcela Novac), s-au aflat cele de la Scânteia (Silvia Săcăleanu, Ramona Aniței și Ana Maria Zăbavă) și de la Moșna (Valentina Uhrenciuc), din județul Iași, cu ouă încondeiate specifice zonei noastre, în roșu și alb. De asemenea, în târg s-au aflat meșterii populari Dan Horgan, Cristian Buclea și Ionel Bușe, din Bârlad, și Mircea Tofan, din Huși, cu icoane pe sticlă și sculpuri în lemn, alături de tânărul meșter Vladimir Andrei, cu țesături de toate felurile, din Bârlad, și Lilian Toderașcu, cu împletituri din răchită, din Heci, județul Iași.

Un punct de atracție l-a constituit Casa Răzeșilor din Pogonești, în cadrul interiorului țărănesc amenjat specific zonei desfășurându-se atelierul de artă culinară tradițională, coordonat de învățătorul Dumitru Andrei.

De Florii, pe la prânz, în cadrul unui spectacol cu pricesne, pe scena din Centrul Civic au evoluat: Corala Fantasia (dirijor: prof. Vasile Negură), Grupul vocal Prietenii Veronicăi (coordonat de Ion Chiriac) și Grupul Răzeșii din Pogonești (coordonat de Dumitru Andrei).