Text Size

Evenimente omagiale

Ziua Culturii Naționale: Eminescu – Glasul poeziei populare

În zilele de 20 și 30 ianuarie, 2017, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui a organizat concursul de interpretare și eseu, dedicat Zilei Culturii Naționale, cu tema: Eminescu – Glasul poeziei populare.

Secțiunea de eseu a avut loc în dimineața zilei de 20 ianuarie, la Consiliul Județean Vaslui, cu participarea elevilor liceeni din Vaslui. Comisia de examinare, formată din prof. Mirela Sălcianu, de la liceul Emil Racoviță, și prof. Irina Popa, de la liceul Mihail Kogălniceanu, în urma analizei lucrărilor elevilor a hotărât următoarele:   

Read more ...

24 ianuarie

 

Unirea Principatelor Române – 157 de ani

Omagirea celor 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, a fost marcată prin intermediul a două spectcacole folclorice desfășurate pe parcursul zilei de duminică, 24 ianuarie, 2016, sub egida Consiliului Județean Vaslui, a Primăriei și Consiliului Local ale Municipiului Vaslui, precum și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Read more ...

Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie 2016. Eminescu – Pași spre nemurire

Ziua Culturii Naționale a fost omagiată anul acesta printr-un concurs de literatură dedicat elevilor, aflat la a treia ediție, cu o nouă temă: Eminescu – Pași spre nemurire, care s-a desfășurat pe trei secțiuni. Astfel, joi, 14 ianuarie, începând cu orele 10.00, în cadrul secțiunii de de eseuri, au participat opt elevi de la liceele din Vaslui, fapt concretizat prin următoarea ierarhie valorică:

Read more ...